Cao horeca 2022-2023: wanneer hebben werknemers recht op feestdagencompensatie?

Personeelsplanning, Salarisadministratie

Geplaatst op 7 november 2022 09:06

Iedere sector heeft een eigen cao. Officiële feestdagen zijn in de ene cao wellicht vrije dagen, maar in een andere cao weer niet. Wat staat er in de horeca-cao eigenlijk over werken, toeslagen en doorbetalen op officiële feestdagen? 

Er is geen wet die vastlegt dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijke recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. In de cao’s staat of werknemers recht hebben op verlof op feestdagen.

Wat staat er in de cao horeca over werken op feestdagen?

Volgens de horeca-cao 2022-2023 is een feestdag een ‘gewone dag’, waarbij volgens het rooster gewerkt wordt. Werknemers die op een feestdag werken, hebben wel recht op feestdagencompensatie. Deze compensatie houdt eigenlijk in dat de werknemer het aantal gewerkte dagen op een andere dag kan opnemen. Ofwel: de werknemer krijgt vrije uren in ruil voor werken op een feestdag. Het hangt er wel vanaf of de horeca-cao stelt dat het om een feestdag gaat of niet. Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag zijn dat niet en horecapersoneel dat op die dagen werkt krijgt geen urencompensatie.

Medewerkers hebben recht op vervangende vrije tijd bij ieder gewerkt uur of gedeelte van een uur. Wel moet deze urencompensatie binnen drie maanden na de feestdag worden toegekend. Kan dat niet, dan moet een werkgever per gewerkt uur of gedeelte ervan een toeslag van 50 procent van het uurloon overmaken. Medewerkers die (nog) geen vakkrachten zijn, hebben geen recht op feestdagencompensatie.

Verschillen tussen wisselend en vast dienstrooster horeca

In de horeca zijn er wisselende en vaste dienstroosters. Personeelsleden met een wisselend rooster kunnen op een feestdag worden ingepland en daar compensatie voor krijgen. Wel kunnen zij vooraf aangeven of ze op een feestdag ingepland willen worden. Wil iemand dan niet werken, moet je als werkgever eerst andere opties overwegen voordat je deze medewerker een vakantiedag laat opnemen.

Medewerkers met een vast dienstrooster en werkzaamheden die niet op feestdagen worden aangeboden – bijvoorbeeld administratief werk of marketing – hebben recht op een doorbetaalde vrije dag. Dat is zo omdat zij die dag anders wel gewerkt zouden hebben. Horecaondernemers kunnen overwegen om hen ook te laten werken op een feestdag, waardoor zij ook recht hebben op compensatie.

Bovenwettelijke vakantiedagen

Voorwaarde voor het afschrijven van het (bovenwettelijke deel) van het vakantiesaldo, is dat je vooraf schriftelijk met je medewerker afspreekt dat je “verplichte vrije aanwijst ten laste van de bovenwettelijke vakantiedagen”, aldus Koninklijke Horeca Nederland. Ook moet je op tijd laten weten om welke dagen het dan gaat.

Terug
Cao horeca 2022-2023: wanneer hebben werknemers recht op feestdagencompensatie?

Gerelateerde artikelen

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel

Horecapersoneel gaat vanaf 1 januari 2024 tussen de 8 tot 12 procent meer verdienen. Hierover hebben Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt. Voor het eerst zijn er in de cao Horeca afspraken gemaakt over een stagevergoeding.

De cao Horeca gaat voor de duur van 1 jaar gelden, zodat er volgend jaar ook nog ruimte is voor onderhandelingen. Er staan afspraken in over een nieuw loongebouw en loonontwikkeling, waardoor de koopkracht voor horecapersoneel verbetert. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met de druk die op de marges in de horeca staan. Horecawerkgevers die onder druk van de stijgende leefkosten al een loonsverhoging hebben toegekend, kunnen dit laten verrekenen.

Lees artikel
Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer

Bij het opzetten van een horecaonderneming komt veel kijken. Niet alleen moet je je zaak inrichten, personeel aannemen en een menu opstellen, ook ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. De verplichte verzekeringen voor horecaondernemers hebben wij voor je op een rij gezet. Ook vind je hier een overzicht van niet-verplichte verzekeringen die je tegen veel hoge kosten kunnen behoeden. Ben je payroll-werkgever? Dan hebben we de belangrijke verzekeringen voor jou benadrukt.

Lees artikel
Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de horeca en contractcatering hebben samen met Pensioenfonds Horeca & Catering een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze gaat per 2025 in en vervangt de huidige regeling. Benieuwd wat er in de nieuwe pensioenregeling voor de horeca en catering staat? Wij lichten het toe.

Lees artikel