Bij payrolling ben je als horecaondernemer compleet ontzorgd

Jij weet als beste welk personeel bij jouw horecaonderneming past, en hoe je je mensen wilt aansturen op de werkvloer, dus werving en selectie doe je zelf. Is er een wederzijdse klik met een kandidaat, dan nemen wij het vanaf dat punt van je over. Dat is in twee zinnen waar payrolling op neerkomt.

Benieuwd wat payroll voor jouw horecazaak kan betekenen?

Wat is een payrollbedrijf?

Payrolling is een vorm van het ter beschikking stellen van arbeid, waarbij het formele werkgeverschap bij het payrollbedrijf ligt. Op dit moment wordt payrolling ingezet voor vele tienduizenden werknemers in de horeca, de zorg en andere sectoren. Sinds de invoering van de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) hebben payrollwerknemers recht op dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als medewerkers in dienst van een ondernemer. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie en voor de aansturing op de werkvloer. Mr. Einstein wordt formeel werkgever en is verantwoordelijk voor alle overige werkgeverstaken: van salarisadministratie, verzuimbegeleiding en scholing tot van-werk-naar-werkbemiddeling.

Vraag adviesgesprek aan

Hoe is payrolling wettelijk geregeld?

De payrollovereenkomst valt onder de definitie van de uitzendovereenkomst (artikel 7:692 van het Burgerlijk Wetboek). Net als bij uitzenden is er sprake van een driehoeksrelatie tussen een opdrachtgever (jij), payrollwerknemer en een payrollbedrijf (Mr. Einstein). Je doet zelf de werving en selectie, waarna de payrollwerknemer door Mr. Einstein exclusief bij jou wordt geplaatst. Payrollwerknemers vallen onder het zogenaamde ‘ketensysteem’: in drie jaar tijd kunnen maximaal drie tijdelijke contracten worden aangeboden. Daarna volgt een vast contract. Tevens geldt voor payrollwerknemers het ontslagrecht, waardoor ze de reguliere ontslagbescherming genieten. Verder is in de WAB bepaald dat payrollwerknemers recht hebben op alle arbeidsvoorwaarden die bij de opdrachtgever gelden voor medewerkers met een vast contract. Payrolling anno 2022 vraagt om een professionele organisatie en dito dienstverlening.

Hoe is payroll wettelijk geregeld?
Payroll als horecaondernemer uitbesteden? Mr. Einstein is dé payroll partner voor horeca ondernemers

Wat betekent payrolling voor de werknemer?

Omdat Mr. Einstein een professionele HR dienstverlener is, profiteert ook de payrollwerknemer van deze expertise en ervaring. Voor de payrollwerknemer zijn de volgende zaken dan ook goed geregeld:

  • Werk- en inkomenszekerheid
  • Opleiding en ontwikkeling
  • Verzuimbegeleiding
  • Contractafspraken
  • Informatievoorziening

Vraag adviesgesprek aan

Wat is het voordeel van payrolling voor de opdrachtgever?

Voor opdrachtgevers zijn er drie belangrijke voordelen van payrolling:

  • Ontzorging van de werkgeverstaken
  • Risicovermindering bij verzuim en arbeidsongeschiktheid
  • Invulling kunnen geven aan goed werkgeverschap

Vraag adviesgesprek aan

Bekijk de voordelen van payroll voor horeca ondernemers

Gebruik meer dan alleen goede personeelsplanning software.

Be a Genius!

Probeer nu gratis

Ruim 500 happy horecaondernemers

IJscuypje is een ambachtelijke ijssalon met 22 vestigingen in de Randstad. De eigenaar, Marnix Buijtendijk is erg te spreken over de samenwerking met Mr. Einstein.

 “Al onze flexwerkers werken via een payroll-contract van Mr. Einstein. Dat neemt ons veel werk uit handen. Mr. Einstein heeft een erg fijne app om alle uren in te vullen en een handig softwaresysteem om de planning en de roosters te maken. En we blijven we (automatisch) up-to-date van alle wet- en regelgeving omtrent verloning. Top!”

IJscuypje is een ambachtelijke ijssalon met 22 vestigingen in de Randstad. De eigenaar, Marnix Buijtendijk is erg te spreken over de samenwerking met Mr. Einstein.
Le Carrefour Preuf & Proost is een bourgondisch restaurant/café in Sint Odiliënberg (Midden-Limburg). Eigenaresse Laura Demarteau is klant bij Mr. Einstein voor payrolling en de planningsoftware.

“Payrolling levert ons veel gemak op. De hele personeelsadministratie en alle regels daaromheen wordt ons uit handen genomen. Dat geeft echt rust! Ook het planprogramma voor het maken van de roosters en de urenverantwoording komt goed van pas en bespaart ons een paar uur puzzelen per week. Top service van Mr. Einstein.”

Le Carrefour Preuf & Proost is een bourgondisch restaurant/café in Sint Odiliënberg (Midden-Limburg). Eigenaresse Laura Demarteau is klant bij Mr. Einstein voor payrolling en de planningsoftware.
‘t Lempke – The Roast Club – Bar Republic zijn alle drie hippe horecazaken in Eindhoven, waar Arjan Bouter de scepter zwaait.

“Mr. Einstein verzorgt voor mij de loonstroken en sommige medewerkers werken via een payrollconstructie van Mr. Einstein. De Genius software is bijzonder handig!”

‘t Lempke – The Roast Club – Bar Republic zijn alle drie hippe horecazaken in Eindhoven, waar Arjan Bouter de scepter zwaait.
Buutvrij is een creatief koffiecafé in Tilburg. Eigenaresse Bibi-May ’t Hart is enorm blij met de hulp van Mr. Einstein.

 “Wij gebruiken de planningstool en de payroll service. Echt heerlijk om dit uit handen te geven. We lopen als werkgever geen risico en de administratie is voor een groot deel uitbesteed. Wat ik het meeste waardeer aan de relatie met Mr. Einstein is dat ze direct reageren op vragen, altijd heel oplossingsgericht met je meedenken en super positief zijn.”

Buutvrij is een creatief koffiecafé in Tilburg. Eigenaresse Bibi-May ’t Hart is enorm blij met de hulp van Mr. Einstein.
Saillant Hotels heeft 4 locaties in Zuid-Limburg (Kasteel Doenrade, Hotel Maastricht, Hotel Gulpenerland en Hotel Brull). Roderick van Muyden is de eigenaar.

 “Mr. Einstein verzorgt voor ons de verloning van onze medewerkers en we gebruiken het planningssysteem. Zo’n ‘alles-in-één’ systeem is echt wel een pluspunt en ik ben een kritische klant. Mr. Einstein luistert goed naar zijn klanten en blijft producten en diensten doorontwikkelen.”

Saillant Hotels heeft 4 locaties in Zuid-Limburg (Kasteel Doenrade, Hotel Maastricht, Hotel Gulpenerland en Hotel Brull). Roderick van Muyden is de eigenaar.
De Harmonie is een stijlvol etablissement in Tilburg met Lucas Smits aan het roer

 “Mijn medewerkers werken via een payroll-contract van Mr. Einstein. Het uitbesteden van de verloning ontzorgt mij enorm, waarbij ik mijn medewerkers de garantie kan bieden dat alles vlekkeloos verloopt. Dat geeft rust en bespaart mij enorm veel tijd elke week.”

De Harmonie is een stijlvol etablissement in Tilburg met Lucas Smits aan het roer
A la Carte Uitzendbureu is een horeca uitzendbureau met vestigingen in Breda, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Eigenaar Jasper Hijlkema:

“Wij hebben Mr. Einstein in de arm genomen voor de planning en de verloning. De app voor de planning werkt erg fijn, zowel voor de medewerkers als voor de opdrachtgever. Het bespaart ons enorm veel werk, ik schat wel een paar FTE’s in mijn backofficeteam. Wat mij betreft krijgt Mr. Einstein een 10!”

A la Carte Uitzendbureu is een horeca uitzendbureau met vestigingen in Breda, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Eigenaar Jasper Hijlkema:
Barkade is een trendy hotspot op een oud fabrieksterrein in Den Bosch. Eigenaresse Nienke van Balen-Van der Pol vertelt enthousiast over de samenwerking met Mr. Einstein.

“Ik maak gebruik van de loonadministratie en de personeelsplanner. Het is vooral het gemak waar ik blij van word. Het planningssysteem is overzichtelijk en werkt snel. Het mooie van Mr. Einstein vind ik dat je dit ook gewoon kunt aangeven en dat je altijd serieus genomen wordt. Erg fijn!”

Barkade is een trendy hotspot op een oud fabrieksterrein in Den Bosch. Eigenaresse Nienke van Balen-Van der Pol vertelt enthousiast over de samenwerking met Mr. Einstein.
Lucas Mol, aanjager van De Groene Afslag

“Ik zie er wel een beetje uit als Einstein. Heb in ieder geval de looks met mijn krullenbos. Ook de humor en de puntige tong van Albert Einstein. Jammer genoeg mis ik zijn intelligentie, maar niet getreurd. De hogere wis- en natuurkunde van mijn personeelsdossier zijn een peulenschil met de app van Mr. Einstein!”

Lucas Mol, aanjager van De Groene Afslag
Be My Guest Hospitality & Events is een toonaangevend horeca uitzendbureau. Eigenaar Dirk Zuijdwegt vertelt over de samenwerking met Mr. Einstein.

“Wij zijn een uitzendbureau voor catering, evenementen en horeca en focussen altijd op kwaliteit, betrokkenheid en persoonlijkheid. Dat is precies wat we ook bij Mr. Einstein herkennen. Zij doen voor ons payrolling, waarbij we volledig ontzorgd worden. Ik denk dat het ons zo’n 5 à 10 uur in de week tijd oplevert. Dat is waardevolle tijdwinst!”

Be My Guest Hospitality & Events is een toonaangevend horeca uitzendbureau. Eigenaar Dirk Zuijdwegt vertelt over de samenwerking met Mr. Einstein.
Dit is het verschil tussen een vakkracht en niet-vakkracht in cao-horeca
Payroll

Dit is het verschil tussen een vakkracht en niet-vakkracht in cao-horeca

In de cao-horeca is er onderscheid tussen een vakkracht en niet-vakkracht. Het verschil zit hem in de ervaring en daarmee wellicht logischerwijs ook in het loon en de feestdagencompensatie. Maar wanneer is een horecawerknemer nu een echte vakkracht? En wanneer spreken we juist van een niet-vakkracht?

Lees artikel
Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers
Payroll

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers

Wil je als horecawerkgever werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en van buiten Zwitserland aannemen, dan heeft diegene een werkvergunning nodig. Dit kan een tewerkstellingsvergunning (TWV) zijn of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVVA). Hoe lang een werknemer in Nederland komt werken bepaalt welke van de twee werkvergunningen nodig is. In dit artikel leggen we uit voor wie de Tewerkstellingsvergunning is, welke voorwaarden aan toekenning verbonden zijn en hoeveel iemand met een TWV mag werken.

Lees artikel
Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?
Payroll

Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?

Aan iedere generatie lijken bepaalde levensgewoonten te zijn verbonden. Millennials zouden grote avocadoliefhebbers zijn die daardoor geen huis kunnen kopen en Boomers  (ofwel de babyboomgeneratie) hebben het vooroordeel tegen zich dat ze conservatieve opvattingen hebben. Generaties kunnen ook flinke invloed hebben op de horeca. Waar de generaties vóór de Millennials en Gen Z vaak thuis eten en het liefst zelf koken, lijken de zogenoemde gemaksgeneraties wellicht de redding voor de horeca. Ze eten vaker buiten de deur en bestellen graag eten. Wat kun je als horecaondernemer doen om deze ontwikkelingen bij te benen?

Lees artikel

Start met slim ondernemen, let's plan a demo!

Benieuwd wat Mr. Einstein voor jou kan doen? We komen graag geheel gratis en vrijblijvend bij je langs om kennis met je te maken. Net dát beetje extra aandacht waar we samen het grote verschil maken.

  • Bespaart tijd én geld
  • De slimste App voor de horeca
  • Personeelsplanning zoals het hoort
  • Altijd voldoen aan wet- en regelgeving

Wil je weten of Mr. Einstein ook past bij jouw organisatie? Mail ons.