Evenementenseizoen is geopend: hoe vraag je een evenementenvergunning aan?

In de lente en zomer is er volop gelegenheid om een evenement te organiseren. Ook horecazaken kunnen daar flink van profiteren. Ben je een horecaondernemer en wil jij een evenement organiseren op een openbare plek? Daarvoor heb je mogelijk wel een speciale evenementenvergunning nodig. Lees hier hoe en wanneer je deze moet aanvragen.

Voor evenementen op een openbare plek, zoals een straat, plein of park, kan een evenementenvergunning nodig zijn. In sommige gevallen is een melding bij de gemeente genoeg om het evenement te mogen organiseren.

Wat is een evenement?

Evenementen zijn bijvoorbeeld openingen van horecagelegenheden met activiteiten op de openbare weg, straatfeesten, optochten, braderieën, rommelmarkten en kermis.

Evenement openbare weg

Open je een horecazaak of heb je iets speciaals te vieren, dan kan het zijn dat je de openbare weg hiervoor wilt afsluiten. Hier is een vergunning of ontheffing voor nodig van Rijkswaterstaat, de provincie of gemeente of het waterschap. Wil je weten wat je in jouw gemeente moet doen? Zoek dat hier op.

Evenement op of aan het water

Voor evenementen op of aan het water, heb je een Evenementenvergunning Vaarweg nodig van de provincie. Vaak gaat het namelijk om provinciale vaarwegen. De vergunning is enkel geldig voor kortdurende evenementen en het is nooit toegestaan om de scheepvaart in gevaar te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *