Salarisadministratie, waar hebben we het precies over? Bij salarisadministratie zijn twee partijen belangrijk: de medewerker en de belastingdienst. De medewerker wil graag het juiste bedrag op de afgesproken dag op zijn rekening krijgen. De belastingdienst verwacht dat het juiste bedrag aan loonheffingen wordt afgedragen.
Maar daarmee zijn we er nog (lang) niet. De medewerker verwacht een loonstrook en eenmaal per jaar een jaaropgave. Uiteraard moeten die kloppen tot meerdere cijfers achter de komma. Daarnaast moet je eventuele pensioen- en CAO-regels toepassen. En loonaangifte doen bij de belastingdienst.
De administratie moet verder voor elke medewerker up-to-date zijn en blijven. Een arbeidscontract, salarisafspraken, loonbelastingverklaring. Persoonsgegevens moeten geregistreerd en bijgehouden worden. Volgens de regels van de privacywetgeving uiteraard.
Krijg je elke maand een compliment als alles vlekkeloos verloopt? Zelden. Worden er echter foutjes gemaakt, dan heb je geheid de poppen aan het dansen.
Genoeg redenen dus om jezelf eens kritisch in de spiegel aan te kijken: “Ben ik horeca-expert of salarisadministrateur?” Wat kun je zelf en wat laat je beter over aan de experts? Wordt het misschien tijd om voor bepaalde onderdelen iemand in te huren?
Praat er eens over met Mr. Einstein. Wij ontzorgen je zodat jij horeca-expert kunt blijven!