Wat is payroll precies?

Payroll

Geplaatst op 1 juli 2022 15:22

Laten we beginnen met de eerste vraag. Wat is payrolling? Simpel gezegd: je medewerkers staan niet bij jou op de loonlijst, maar bij een professionele HR-dienstverlener, het payrollbedrijf. Mr. Einstein bijvoorbeeld. Deze regelt alle HR-zaken voor jouw medewerkers en stuurt jou elke maand een factuur voor al deze diensten samen.
 
En wat jou dat oplevert? Vooral heel veel tijd! Die je lekker kunt besteden aan je zaak want je bent niet voor niets een horecaman of -vrouw in hart en nieren. Dat is waar je passie ligt.
Het levert je ook een hoop minder kopzorgen op. Alle vragen die medewerkers hebben over HR-zaken kunnen ze immers aan de HR-specialist stellen. En ook werkgeversrisico’s zoals langdurig verzuim of re-integratie zijn belegd bij het payrollbedrijf, de specialist op al deze gebieden. Zoals jij specialist bent in het serveren van een perfect kopje koffie of de perfecte steak!
 
Zijn we toe aan de hamvraag: Waarom zou je het doen? Omdat je wel de lusten wil, maar niet de lasten! Anders gezegd: jij kiest zelf je medewerkers en je stuurt ze zelf aan. Jij leert ze de kneepjes van het vak en je bouwt een band met je mensen op. Voor de rest mag je het loslaten. Mr. Einstein zorgt voor een vlekkeloze salarisbetaling met alles wat daarbij hoort. En dat is best veel. Denk maar aan pensioenregelingen, verzekeringen, premie afdrachten, personeelsadministratie, scholing, begeleiding en uitbetaling bij ziekte.
 
En heb je zelf een keer een vraag? Stel hem gerust!

Terug
Wat is payroll precies?

Gerelateerde artikelen

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers
Payroll, HR advies, Personeelsplanning

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers

Wil je als horecawerkgever werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en van buiten Zwitserland aannemen, dan heeft diegene een werkvergunning nodig. Dit kan een tewerkstellingsvergunning (TWV) zijn of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVVA). Hoe lang een werknemer in Nederland komt werken bepaalt welke van de twee werkvergunningen nodig is. In dit artikel leggen we uit voor wie de Tewerkstellingsvergunning is, welke voorwaarden aan toekenning verbonden zijn en hoeveel iemand met een TWV mag werken.

Lees artikel
Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?
HR advies, Personeelsplanning, Payroll

Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?

Aan iedere generatie lijken bepaalde levensgewoonten te zijn verbonden. Millennials zouden grote avocadoliefhebbers zijn die daardoor geen huis kunnen kopen en Boomers  (ofwel de babyboomgeneratie) hebben het vooroordeel tegen zich dat ze conservatieve opvattingen hebben. Generaties kunnen ook flinke invloed hebben op de horeca. Waar de generaties vóór de Millennials en Gen Z vaak thuis eten en het liefst zelf koken, lijken de zogenoemde gemaksgeneraties wellicht de redding voor de horeca. Ze eten vaker buiten de deur en bestellen graag eten. Wat kun je als horecaondernemer doen om deze ontwikkelingen bij te benen?

Lees artikel
Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?
Salarisadministratie, Personeelsplanning, HR advies

Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?

Sinds enkele jaren zien we robotisering in de horeca toenemen. Horecaondernemers voelen de noodzaak hiertoe vanwege de aanhoudende personeelstekorten in de sector. Robots zouden het werk van de bediening of in de keuken deels kunnen overnemen. Maar zijn robots wel echt de oplossing in een sector die zwaar tilt aan persoonlijke dienstverlening?

Lees artikel