Verhoging minimumloon naar 14 euro per uur

Payroll, Salarisadministratie

Geplaatst op 1 juli 2022 15:30

Allereerst, waar komt het vandaan? Van ‘Brussel’. Om precies te zijn, van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie. Daar is een akkoord bereikt over het minimumloon in de hele EU. Het is niet zo dat straks in elk EU-land hetzelfde minimumloon geldt, maar wel dat de minimumlonen moeten passen bij het salarisniveau van dat land. Mocht Nederland deze richtlijn toepassen (het is geen verplichting), dan zou dat betekenen dat het minimumloon in ons land binnen twee jaar gaat stijgen naar 14 euro per uur.


Wat gaat onze regering doen met de richtlijn?
Op dit moment heeft Nederland een minimumloon per maand. Moet je voor dat bedrag 40 uur werken, verdien je per uur logischerwijs minder dan iemand die maar 36 uur werkt. Het kabinet wil dit gelijktrekken door iedereen hetzelfde minimumloon per uur te geven. Tegelijkertijd wordt het uurloon stapsgewijs in de komende twee jaar verhoogd naar € 12,11. Dat is al een verhoging van bijna 1 à 2 euro per uur ten opzichte van de huidige situatie.
Maar dat is nog steeds geen 14 euro per uur!
Dat klopt. Het is een eerste stap. Voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan, anderen waarschuwen voor de effecten.

Feit is wel dat de minimumlonen gaan stijgen. Hoeveel en hoe snel, dat is nog even de vraag.

We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen!

Terug
Verhoging minimumloon naar 14 euro per uur

Gerelateerde artikelen

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers
Payroll, HR advies, Personeelsplanning

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers

Wil je als horecawerkgever werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en van buiten Zwitserland aannemen, dan heeft diegene een werkvergunning nodig. Dit kan een tewerkstellingsvergunning (TWV) zijn of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVVA). Hoe lang een werknemer in Nederland komt werken bepaalt welke van de twee werkvergunningen nodig is. In dit artikel leggen we uit voor wie de Tewerkstellingsvergunning is, welke voorwaarden aan toekenning verbonden zijn en hoeveel iemand met een TWV mag werken.

Lees artikel
Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?
HR advies, Personeelsplanning, Payroll

Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?

Aan iedere generatie lijken bepaalde levensgewoonten te zijn verbonden. Millennials zouden grote avocadoliefhebbers zijn die daardoor geen huis kunnen kopen en Boomers  (ofwel de babyboomgeneratie) hebben het vooroordeel tegen zich dat ze conservatieve opvattingen hebben. Generaties kunnen ook flinke invloed hebben op de horeca. Waar de generaties vóór de Millennials en Gen Z vaak thuis eten en het liefst zelf koken, lijken de zogenoemde gemaksgeneraties wellicht de redding voor de horeca. Ze eten vaker buiten de deur en bestellen graag eten. Wat kun je als horecaondernemer doen om deze ontwikkelingen bij te benen?

Lees artikel
Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?
Salarisadministratie, Personeelsplanning, HR advies

Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?

Sinds enkele jaren zien we robotisering in de horeca toenemen. Horecaondernemers voelen de noodzaak hiertoe vanwege de aanhoudende personeelstekorten in de sector. Robots zouden het werk van de bediening of in de keuken deels kunnen overnemen. Maar zijn robots wel echt de oplossing in een sector die zwaar tilt aan persoonlijke dienstverlening?

Lees artikel