Horeca verwacht extra grote personeelstekorten in de herfst: waarom is dat zo?

HR advies, Personeelsplanning

Geplaatst op 16 augustus 2022 11:00

Dit najaar gaat er weer een grote vaccinatiecampagne tegen corona van start. De GGD’en zijn inmiddels een wervingscampagne gestart, omdat er tegen die tijd weer flink wat personeel nodig is om de vaccinatieronde op stoom te brengen en houden. Werkgevers in de horeca vrezen voor grote leegloop. De afgelopen jaren wisten de GGD’en al horecapersoneel aan zich te binden en het lijkt erop dat dat nu weer gaat gebeuren.

Gemiddeld uurloon horeca versus gemiddeld uurloon GGD

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht dat vooral veel jongeren weer naar de GGD zullen overstappen vanwege het hogere uurloon dat ze daar krijgen. Jongeren in de horeca krijgen ongeveer 10-14 euro bruto per uur, terwijl een zondagje werken bij de GGD ze al een netto uurloon van 20-23 euro oplevert. Hierdoor zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie. De horecasector zag 25 procent van het personeel vertrekken om tijdens de coronapandemie de GGD’en te ondersteunen. Eind februari van dit jaar kwam er eindelijk weer een stroom mensen naar de horeca toe, maar de angst blijft dat de herfst wederom voor een grote leegloop gaat zorgen. Als het aan de KHN ligt, zoekt de GGD naar prikkers die al gepensioneerd zijn of bijvoorbeeld reservist zijn.

Maatschappelijk probleem aanpakken

Koepelorganisatie GGD GHOR zegt de problemen in de horeca te begrijpen, maar vindt niet dat een functie bij de GGD te vergelijken is met een functie in de horeca. Natuurlijk speelt het salaris een rol in de keuze voor een baan, maar volgens de organisatie willen veel mensen bijdragen aan het oplossen van het maatschappelijke probleem van de coronacrisis.

Gemotiveerd horecapersoneel

Uiteraard zijn er nooit garanties voor behoud van personeel, maar wel hebben we een aantal tips voor gemotiveerde medewerkers. Want gemotiveerde en tevreden medewerkers voelen vaak niet de behoefte om van baan te wisselen. Een van de belangrijkste manieren om het personeel gemotiveerd te houden, is door ervoor te zorgen dat ze niet het gevoel hebben dat er continu iemand over hun schouders meekijkt. Zelfstandigheid en vertrouwen is een groot goed, zeker met de huidige generatie werknemers waar we nu mee te maken hebben op de werkvloer.

Door een medewerker regelmatig complimentjes te geven en te laten weten dat je ziet waar hij of zij goed in is, wordt de motivatie groter. Net als het zorgen voor voldoende uitdaging. En door regelmatig zelf aanwezig te zijn op de werkvloer, geef je het goede voorbeeld!

Tot slot verwachten werknemers ook steeds meer van hun werkgever, zeker in tijden van arbeidskrapte. Werkgevers waarbij ze niet continu hoeven te wachten om goedkeuring voor vakantieverlof, waar ze een duidelijke personeelsplanning kunnen inzien of bij wie ze niet te maken hebben met uitblijvende salarisbetalingen, hebben altijd een streepje voor. Met de Genius App blijf je de hectiek in de horeca te boven en kun je goed inspelen op je eigen behoeftes als ondernemer maar ook zeker op die van je werknemers.

Terug
Horeca verwacht extra grote personeelstekorten in de herfst: waarom is dat zo?

Gerelateerde artikelen

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel

Horecapersoneel gaat vanaf 1 januari 2024 tussen de 8 tot 12 procent meer verdienen. Hierover hebben Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt. Voor het eerst zijn er in de cao Horeca afspraken gemaakt over een stagevergoeding.

De cao Horeca gaat voor de duur van 1 jaar gelden, zodat er volgend jaar ook nog ruimte is voor onderhandelingen. Er staan afspraken in over een nieuw loongebouw en loonontwikkeling, waardoor de koopkracht voor horecapersoneel verbetert. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met de druk die op de marges in de horeca staan. Horecawerkgevers die onder druk van de stijgende leefkosten al een loonsverhoging hebben toegekend, kunnen dit laten verrekenen.

Lees artikel
Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer

Bij het opzetten van een horecaonderneming komt veel kijken. Niet alleen moet je je zaak inrichten, personeel aannemen en een menu opstellen, ook ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. De verplichte verzekeringen voor horecaondernemers hebben wij voor je op een rij gezet. Ook vind je hier een overzicht van niet-verplichte verzekeringen die je tegen veel hoge kosten kunnen behoeden. Ben je payroll-werkgever? Dan hebben we de belangrijke verzekeringen voor jou benadrukt.

Lees artikel
Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de horeca en contractcatering hebben samen met Pensioenfonds Horeca & Catering een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze gaat per 2025 in en vervangt de huidige regeling. Benieuwd wat er in de nieuwe pensioenregeling voor de horeca en catering staat? Wij lichten het toe.

Lees artikel