Heb jij ziekteverzuim onder controle? Mr Einstein geeft vijf tips

Personeelsplanning, Salarisadministratie

Geplaatst op 1 juli 2022 15:34

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen. Wees alert op signalen. Conflicten tussen medewerkers, privéproblemen, klachten, werkstress kunnen leiden tot ziekmelden. Bespreek zaken in een vroeg stadium zodat je medewerkers happy blijven!

Tip 2: Positieve beloning. Belonen of straffen? Altijd lastig. Je kunt een drempel opwerpen voor medewerkers om zich ziek te melden – de eerste dag niet uitbetalen bijvoorbeeld. Je kunt het ook omdraaien. Geef een beloning als iemand zich een jaar niet heeft ziekgemeld. Een diner voor twee in jouw zaak?

Tip 3: Persoonlijk contact werkt het beste. Zorg dat de medewerker die zich ziekmeldt, met jou of jouw rechterhand moet bellen om dit door te geven. Zo kun je meteen persoonlijke interesse tonen en achterhalen wat er aan de hand is. Op een empathische manier natuurlijk.

Tip 4: Halfvol of halfleeg? Is iemand al een poosje ziek? Vaak wordt het lastiger om terug te keren naarmate het verzuim langer duurt. Kijk dan naar wat er wél mogelijk is gedurende de herstelperiode. Wacht niet totdat iemand weer volledig inzetbaar en belastbaar is. Zo geef je iemand de kans om weer te groeien naar zijn of haar oude niveau.

Tip 5: Schakel op tijd deskundigen in. Een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige kan helpen om de kloof te dichten tussen de zieke medewerker en de belemmeringen voor het werk, en jou als ondernemer en de mogelijkheden voor (gedeeltelijke) werkhervatting. Dit is een vak apart!
En misschien de belangrijkste tip van allemaal: praat eens met de experts van Mr. Einstein hoe zij jou kunnen ondersteunen bij ziekteverzuim in je bedrijf. Zodat jij je kunt blijven focussen op de bedrijfsvoering en de band met je medewerkers.

Je hoeft tenslotte niet van álle markten thuis te zijn!

Terug
Heb jij ziekteverzuim onder controle? Mr Einstein geeft vijf tips

Gerelateerde artikelen

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers
Payroll, HR advies, Personeelsplanning

Dit moet je weten over de Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers

Wil je als horecawerkgever werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en van buiten Zwitserland aannemen, dan heeft diegene een werkvergunning nodig. Dit kan een tewerkstellingsvergunning (TWV) zijn of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVVA). Hoe lang een werknemer in Nederland komt werken bepaalt welke van de twee werkvergunningen nodig is. In dit artikel leggen we uit voor wie de Tewerkstellingsvergunning is, welke voorwaarden aan toekenning verbonden zijn en hoeveel iemand met een TWV mag werken.

Lees artikel
Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?
HR advies, Personeelsplanning, Payroll

Redden Millennials en Gen Z de horeca en wat heeft fast casual daarmee te maken?

Aan iedere generatie lijken bepaalde levensgewoonten te zijn verbonden. Millennials zouden grote avocadoliefhebbers zijn die daardoor geen huis kunnen kopen en Boomers  (ofwel de babyboomgeneratie) hebben het vooroordeel tegen zich dat ze conservatieve opvattingen hebben. Generaties kunnen ook flinke invloed hebben op de horeca. Waar de generaties vóór de Millennials en Gen Z vaak thuis eten en het liefst zelf koken, lijken de zogenoemde gemaksgeneraties wellicht de redding voor de horeca. Ze eten vaker buiten de deur en bestellen graag eten. Wat kun je als horecaondernemer doen om deze ontwikkelingen bij te benen?

Lees artikel
Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?
Salarisadministratie, Personeelsplanning, HR advies

Robotisering in de horeca: zijn robots de toekomst of alweer het verleden?

Sinds enkele jaren zien we robotisering in de horeca toenemen. Horecaondernemers voelen de noodzaak hiertoe vanwege de aanhoudende personeelstekorten in de sector. Robots zouden het werk van de bediening of in de keuken deels kunnen overnemen. Maar zijn robots wel echt de oplossing in een sector die zwaar tilt aan persoonlijke dienstverlening?

Lees artikel