Betaald ouderschapsverlof: wat betekent dit voor jou als werkgever?

HR advies, Personeelsplanning, Salarisadministratie

Geplaatst op 9 augustus 2022 08:55

Betaald ouderschapsverlof: hoe werkt het?

Werknemers die ouders zijn hebben recht op ouderschapsverlof tot hun kind 8 jaar is. Daaronder valt onbetaald verlof van maximaal 26 werkweken, maar ook betaald verlof. Sinds 2 augustus 2022 kunnen werknemers 9 weken van het totale aantal verlofweken gebruiken om betaald ouderschapsverlof op te nemen. Dat kan negen weken achter elkaar zijn, of verspreid over het eerste levensjaar van hun kindje.

Allebei de ouders van een geboren kindje, adoptiekindje of erkend kind mogen betaald ouderschapsverlof opnemen. Dat mag ook als iemand een pleegkindje in huis neemt of een stiefkind erbij krijgt. Voorwaarde hiervoor is wel dat het kind op hetzelfde adres moet zijn ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen.

De arbeidsverhouding met je werknemer mag tijdens het verlof niet veranderen. Je werknemer behoudt dus zijn of haar functie en de rechten van vóór het verlof. Het is niet toegestaan een werknemer te benadelen tijdens de verlofweken.

Werkgever vraagt de uitkering aan

Werknemers moeten ten minste 2 maanden van tevoren een schriftelijk verzoek voor ouderschapsverlof aanvragen bij hun werkgever. Je mag dit verzoek niet weigeren.

Werkgevers kunnen voor werknemers de uitkering ouderschapsverlof aanvragen bij het UWV, via de Verzuimmelder of Digipoort. Betaald ouderschapsverlof is een WAZO-uitkering, die achteraf aangevraagd moet worden. Dat betekent dat de uitkering pas aangevraagd wordt nadat de werknemer voor minimaal 1 keer het aantal uren van zijn of haar werkweek verlof heeft opgenomen. Het is alleen mogelijk om de uitkering aan te vragen voor hele werkweken.

Efficiënte horecaondernemers die aanvragen voor verlof standaardiseren, besparen tijd en houden overzicht. Dat helpt ook bij het opstellen van het werkrooster voor jouw personeel.

Hoe zit dat met salaris doorbetalen?

Het UWV betaalt het betaald ouderschapsverlof aan jou uit en jij betaalt het uit aan je werknemer. Werkgevers hoeven dus zelf geen loon door te betalen tijdens het verlof. Wil je het verlof aanvullen tot 100 procent? Dat kan. Sterker nog, vakbond FNV roept alle werkgevers op om het verlof aan te vullen tot 100 procent.

Altijd overzicht in verzuim en verlof?

Wil je als horecaondernemer altijd inzicht hebben in lopend lang- én kortdurend verzuim en verlof? Met de verlofplanning in de Genius App van Mr Einstein heb je altijd overzicht en weet je wanneer je extra mensen moet inschakelen.

Meer weten over de Genius App? 

Lees meer

Terug
Betaald ouderschapsverlof: wat betekent dit voor jou als werkgever?

Gerelateerde artikelen

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel

Horecapersoneel gaat vanaf 1 januari 2024 tussen de 8 tot 12 procent meer verdienen. Hierover hebben Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt. Voor het eerst zijn er in de cao Horeca afspraken gemaakt over een stagevergoeding.

De cao Horeca gaat voor de duur van 1 jaar gelden, zodat er volgend jaar ook nog ruimte is voor onderhandelingen. Er staan afspraken in over een nieuw loongebouw en loonontwikkeling, waardoor de koopkracht voor horecapersoneel verbetert. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met de druk die op de marges in de horeca staan. Horecawerkgevers die onder druk van de stijgende leefkosten al een loonsverhoging hebben toegekend, kunnen dit laten verrekenen.

Lees artikel
Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer

Bij het opzetten van een horecaonderneming komt veel kijken. Niet alleen moet je je zaak inrichten, personeel aannemen en een menu opstellen, ook ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. De verplichte verzekeringen voor horecaondernemers hebben wij voor je op een rij gezet. Ook vind je hier een overzicht van niet-verplichte verzekeringen die je tegen veel hoge kosten kunnen behoeden. Ben je payroll-werkgever? Dan hebben we de belangrijke verzekeringen voor jou benadrukt.

Lees artikel
Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de horeca en contractcatering hebben samen met Pensioenfonds Horeca & Catering een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze gaat per 2025 in en vervangt de huidige regeling. Benieuwd wat er in de nieuwe pensioenregeling voor de horeca en catering staat? Wij lichten het toe.

Lees artikel