Wat is payroll precies?

Laten we beginnen met de eerste vraag. Wat is payrolling? Simpel gezegd: je medewerkers staan niet bij jou op de loonlijst, maar bij een professionele HR-dienstverlener, het payrollbedrijf. Mr. Einstein bijvoorbeeld. Deze regelt alle HR-zaken voor jouw medewerkers en stuurt jou elke maand een factuur voor al deze diensten samen.
 
En wat jou dat oplevert? Vooral heel veel tijd! Die je lekker kunt besteden aan je zaak want je bent niet voor niets een horecaman of -vrouw in hart en nieren. Dat is waar je passie ligt.
Het levert je ook een hoop minder kopzorgen op. Alle vragen die medewerkers hebben over HR-zaken kunnen ze immers aan de HR-specialist stellen. En ook werkgeversrisico’s zoals langdurig verzuim of re-integratie zijn belegd bij het payrollbedrijf, de specialist op al deze gebieden. Zoals jij specialist bent in het serveren van een perfect kopje koffie of de perfecte steak!
 
Zijn we toe aan de hamvraag: Waarom zou je het doen? Omdat je wel de lusten wil, maar niet de lasten! Anders gezegd: jij kiest zelf je medewerkers en je stuurt ze zelf aan. Jij leert ze de kneepjes van het vak en je bouwt een band met je mensen op. Voor de rest mag je het loslaten. Mr. Einstein zorgt voor een vlekkeloze salarisbetaling met alles wat daarbij hoort. En dat is best veel. Denk maar aan pensioenregelingen, verzekeringen, premie afdrachten, personeelsadministratie, scholing, begeleiding en uitbetaling bij ziekte.
 
En heb je zelf een keer een vraag? Stel hem gerust!