Wettelijk minimumloon per 1 januari 2024 met 3,75 procent omhoog

Payroll, Salarisadministratie

Geplaatst op 18 oktober 2023 09:00

Het wettelijk minimumloon gaat vanaf 1 januari 2024 met 3,75 procent omhoog. Dit betekent dat medewerkers van 21 jaar en ouder dan een bedrag van 13,27 euro per uur ontvangen. Het referentiemaandloon bedrag vanaf dan 2.069,40 euro. Ook voert het kabinet in het nieuwe jaar een wet in voor het minimumuurloon.

Door de invoering van het wettelijk minimumuurloon, bestaan er straks geen minimum dag-, week- en maandlonen meer. Alle medewerkers hebben vanaf 1 januari 2024 recht op het minimumuurloon, gebaseerd op het feitelijke aantal uren dat iemand werkt. Hiermee komt een eind aan de ongelijkheid tussen een werknemer die het minimumloon verdient en 40 uur werkt en iemand die 36 uur werkt maar meer verdient.

Minimumuurloon voor alle medewerkers

Alle werkgevers zijn per 1 januari 2024 verplicht om hun werknemers het minimumuurtarief uit te betalen. Voor iedere werknemer van 21 jaar of ouder geldt één vast uurloon. Vanaf volgend jaar gelden voor werknemers onder de 21 jaar vaste minimumjeugdlonen per uur, afgeleid van het wettelijk minimumloon.

Minimumjeugdloon

Leeftijd                                                Uurtarief

21 jaar  en ouder                             13,27 euro

20 jaar                                                 10,62 euro

19 jaar                                                 7,96 euro

18 jaar                                                 6,64 euro

17 jaar                                                 5,24 euro

16 jaar                                                 4,58 euro

15 jaar                                                 3,98 euro

Wil je weten wat verhogingen van het minimumloon betekenen voor jou als werkgever? Hier schreven we eerder een artikel over.

Tweede Kamerverkiezingen 2023

Bijna alle partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen hebben een verhoging van het minimumloon op hun verkiezingsprogramma staan. VVD en CDA noemen geen bedrag, maar onder meer ChristenUnie, D66 en GroenLinks/PvdA wel. Zo wil ChristenUnie het sociale minimum verhogen naar 18 euro per uur, D66 stelt 17,50 euro per uur voor en willen GroenLinks/PvdA en SP een verhoging naar 16 euro. Wanneer dit zou moeten worden ingevoerd, zegt niemand. Voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCV denkt dat een minimumloon van 18 euro per uur desastreuse gevolgen heeft voor het mkb. Veel bedrijven zullen dan omvallen.

Hoe dit zal uitpakken is nog even afwachten. De Tweede Kamer debatteert hier de komende tijd over en natuurlijk zullen we de verkiezingen op 22 november moeten afwachten.

Terug
Wettelijk minimumloon per 1 januari 2024 met 3,75 procent omhoog

Gerelateerde artikelen

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Nieuw cao-akkoord Horeca: 8 tot 12 procent meer loon voor horecapersoneel

Horecapersoneel gaat vanaf 1 januari 2024 tussen de 8 tot 12 procent meer verdienen. Hierover hebben Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt. Voor het eerst zijn er in de cao Horeca afspraken gemaakt over een stagevergoeding.

De cao Horeca gaat voor de duur van 1 jaar gelden, zodat er volgend jaar ook nog ruimte is voor onderhandelingen. Er staan afspraken in over een nieuw loongebouw en loonontwikkeling, waardoor de koopkracht voor horecapersoneel verbetert. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met de druk die op de marges in de horeca staan. Horecawerkgevers die onder druk van de stijgende leefkosten al een loonsverhoging hebben toegekend, kunnen dit laten verrekenen.

Lees artikel
Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Deze verzekeringen moet je verplicht afsluiten als horecaondernemer

Bij het opzetten van een horecaonderneming komt veel kijken. Niet alleen moet je je zaak inrichten, personeel aannemen en een menu opstellen, ook ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. De verplichte verzekeringen voor horecaondernemers hebben wij voor je op een rij gezet. Ook vind je hier een overzicht van niet-verplichte verzekeringen die je tegen veel hoge kosten kunnen behoeden. Ben je payroll-werkgever? Dan hebben we de belangrijke verzekeringen voor jou benadrukt.

Lees artikel
Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling
Payroll, Salarisadministratie, HR advies

Horeca bereikt als één van de eerste sectoren akkoord over nieuwe pensioenregeling

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de horeca en contractcatering hebben samen met Pensioenfonds Horeca & Catering een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze gaat per 2025 in en vervangt de huidige regeling. Benieuwd wat er in de nieuwe pensioenregeling voor de horeca en catering staat? Wij lichten het toe.

Lees artikel