
Wat is de invloed van de inflatie op de horecasector?
De prijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen door de inflatie. Hoewel de inflatie in de eurozone alweer over zijn piek heen is, hebben de gestegen prijzen een flinke impact op de samenleving. Zo ook de consument en de ondernemer. Wat voor invloed heeft de inflatie op jou als horecaondernemer?

Horeca verwacht extra grote personeelstekorten in de herfst: waarom is dat zo?
De horecasector kampt sinds corona met grote personeelstekorten. En zelfs daarvoor was er flink wat extra personeel nodig. Voor aankomende herfst worden nóg grotere tekorten verwacht. Waardoor komt dat? En wat kunnen we doen om onze medewerkers zo gemotiveerd mogelijk en ín de horeca te houden?

Betaald ouderschapsverlof: wat betekent dit voor jou als werkgever?
Sinds 2 augustus hebben ouders recht op betaald ouderschapsverlof. Zij kunnen in het eerste levensjaar van hun kind negen weken lang verlof opnemen, terwijl 70 procent van hun loon wordt doorbetaald. Maar wat betekent deze nieuwe vorm van ouderschapsverlof voor jou als werkgever?

Wegwijs in CAO-land bij payroll
In de horeca CAO zijn de arbeidsvoorwaarden en regelingen voor horecamedewerkers vastgelegd. Per 1 januari 2022 is er een nieuwe tweejarige CAO afgesloten.

Wat is salarisadministratie?
Zodra je zaak groeit, krijg je te maken met personeel. Dat is leuk en leerzaam, maar brengt ook administratieve rompslomp met zich mee. De salarisadministratie bijvoorbeeld. Wat komt er allemaal op je af? Wat kun je zelf en wat niet? Mr Einstein wat zaken op een rijtje.

Heb jij ziekteverzuim onder controle? Mr Einstein geeft vijf tips
Ziekteverzuim. Een nachtmerrie voor veel ondernemers. We geven je graag een paar tips voor een ongestoorde nachtrust.

Verhoging minimumloon naar 14 euro per uur
Begin juni dit jaar stonden de media er bol van: de verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur! Eer het echt zover is, zal er nog wel wat water door de Maas stromen verwachten we.
Mr. Einstein zet de feiten eens op een rijtje.

Wat is payroll precies?
Veel mensen hebben het er over, maar hoe het precies zit weten er maar weinig, payroll. Mr. Eisntein praat je graag bij. Payroll; Wat is het? Wat levert het je op? Waarom zou je het doen?

Werk aan gemotiveerde medewerkers
Gemotiveerde werknemers zijn vaker bereid om een stapje extra te doen. Bovendien stralen ze in hun horecawerk en richting gasten enthousiasme en een positieve houding uit. Aandacht voor de motivatie van werknemers loont dus!

Hoe ga je om met ziekteverlof tijdens vakantie
Alle werknemers hebben recht op vakantie. Vakantie bevordert de gezondheid en de productiviteit van werknemers. Het is dus ook in het belang van de werkgever en van het team dat werknemers hun vakantiedagen opnemen.

Payroll, ben jij volledig ontzorgt?
Vooral in de horeca wordt veel gewerkt via payrolling. NIet iedereen weet precies wat het inhoud en dan kun je ook niet bepalen of het wat voor jou is. Dus we praten je graag even bij; Wat is het? Wat levert het je op? Waarom zou je het doen?